tisdag 14 januari 2014

Underbart ridpass

Igår hade Cannelle vila, så det var bara Nasse som skulle ridas. Jääävlar vilket bra ridpass det blev! <3 Loooovely! Red 75 minuter dressyrlektion. Den ordinarie instruktören var sjuk så vi hade en vikarie, Louice Ottosson. Synd att inte hon är ordinarie istället =) Skitbra instruktör tyckte jag! Peppande men bestämd, lade verkligen vikt vid det individuella - kändes lite som en privatlektion fastän vi var 4 stycken. Toppen!

Ridpasset bestod, förutom uppvärmning och avskrittning, av mycket bomövningar. Vi jobbade med travbommar, både upphöjda och plana. Jag tyckte det gick bättre på de upphöjda, kanske för att man skärper till dig lite då? Vi jobbade i åttor, med ett extra galoppvarv på varje volt. I volterna jobbade vi med att flytta dem på den öppna sidan. Vi jobbade även enbart på volterna, både i trav och galopp.

Jag tränade massor på att ha rätt sittben, och lyckades faktiskt få till det emellanåt!

Blev inte så lång avskrittning, för Nasse var så svettig och det var kallt i ridhuset, men jag stretchade honom i allafall efteråt =)

Cannelle hade stått och myst med BackOnTrack, båe över ryggen och runt benen i nästan två timmar, men verkade lite missnöjd med att behöva vila... Ska rida henne idag, tror det blir lite hoppning..? =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar