söndag 2 mars 2014

BÄSTA stallhelgen!

ÅÅÅÅååå!!! Nu ska jag göra er avis! Bara dom som varit i Göteborg kan ha haft det bättre!! =) Jag har haft en SUPERhelg =) Började i fredags egentligen, men skall berätta om lördag - söndag <3


LÖRDAG
Först kommer Johanna hem till mig och umgås lite innan vi ger oss iväg. På vägen plockar jag upp My =) Vi drar vidare till Ullevi och hänger lite i sadelkammaren, snackar skit, fikar, typ som vanligt =) inväntar Linns ankomst... Blablabla =) Sedan hämtar vi in hästarna, Johanna åker och Linn anländer, vi hjälps åt att borsta och fixa. Jag och My skall rida ut. Rider över E22:an till Risdal och skrittar samma sväng som jag och Linn gjorde häromdagen. Nasse är PIGG och bråkar lite emellanåt, men mot slutet går han underbart fint <3 Besta Hesten! Supermysig ridtur med en ryttare som tror hon skall bli uppbeamad av elledningar och en annan som tror att det skall komma rumpnissar i skogen! Vi hade mycket trevligt i allafall och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så otroligt fascinerande hur åldersgränser bara suddas ut när man är istallet!

När vi kommer tillbaka från ridturen kommer Linn och hjälper till att fixa hästarna. Vi släpper ut dem och ger dem hö. Under tiden jag och Mysan red har Linn dammsugit sadelkammaren, sambon Tobbe har joinat och fixat vatten till hästarna, gått med hunden och flyttat virkeshögen. Han får order om att tända grillen medan vi andra fixar efter hästarna, sopar, plockar undan och byter om.

Sedan grillar vi korv! Gott! Äter och pratar och Tobbe försöker vara delaktigt i några samtal, men inser snart att det är lönlöst och börjar istället "plugga" genom att läsa en hästtidning. Efter maten kör vi järnet med mockning, fixar hö och mat, målar brädor och pallar. UNDERBART! In med hästarna och hem med människorna - dax för mat igen! Vi dricker vin (bara de med åldern inne!) äter pulled pork och umgås. SUPERMYS! Serveras vit chokladmousse till efterrätt =) Efter mat och långa samtal skjutsar sambon tillbaka oss till stallet. Vi fodrar hästarna kvällsmat, och så sluter Johanna upp, sen blir det till att tvätta och smörja sadlar hela natten lång! Med avbrott för skratt och prat förstås <3
Klockan är nära 01:00 och vi smörjer sadlar =)


SÖNDAG
Denna dag inleds med en redig helgfrukost <3 ÄLSKAR FRUKOST! Sedan blir det tokslapp framför TV:n med hästar, hästar, hästar! Därefter skjutsas My upp till ridskolan för knatteridning medan jag och Linn åker till Ullevi. Vi mockar, fodrar hästar, fixar hö och mat, borstar hunden OCH tvättar alla träns! =) Så super! Det blev lite snyggfix på GRK sen och nu är jag propp efter lite thaimat med sambon. Bloggning och GHS innan jag skall upp och kvällsfodra. Bidde ingen ridning idag för det började snöregna =( Buuurrr!

Göteborg Horse Show

JAG plus två under ett varsitt duntäcke

En och annan godis åkte kanske ner...

ÅKTA HÄSTNÖRD!
Mulletäcke och dalahäst på huvudet samtidigt som det är hästsport på TV, kan inte bli nördigare <3

2 kommentarer: