tisdag 15 juli 2014

Ridning igår, vila idag

Igår red jag tillsammans med Essa =)

Alltid lika trevligt!

Vi skrittade cirka en timme, och efter det jobbade vi hästarna lite på banan, sedan blev det några skutt på hinder och därefter skritt cirka en timme igen.

Jag red Canne och Essa hade Nasse.

Nasse såg lite trött ut i steget när vi skrittade iväg, inte så konstigt kanske med tanke på våran galopprunda dagen innan =) men han verkade mjukna till slut. Var rätt så snubblig så jag kan tänka mig att musklerna var trötta... På banan jobbade han och Essa på bra, även om hon hade lite svårt att hålla honom från att byta galopp. Han gick i form i traven och tuggade på bettet. Sedan var det dags för lite skutt! Kryss, rättuppsående och en oxer. Först travhoppning på krysset några gånger i båda varv sedan räcket med anridning i galopp. Räcket låg på 60 - 70 cm och dom hoppade jättebra. Hon kunde hålla igen honom innan och han var lydig efter hindret. Sedan smällde dom över oxern som ingenting, den kanske låg på 75 - 85 cm. Det fick räcka med det, så jag hoppade ingenting på honom. Han är ju inte hoppad på länge och så hade vi ju lite ridning kvar att göra med.

Cannelle var återigen fräsch från start - och pigg - och horny! Asså, hon brunstar ju för vad som helst!! Vi lunkade på i rask takt hela tiden, det var bara i dom första uppförsbackarna som man märkte av benet. Hon låg på och kändes hur pigg som helst, nästan lite tittig! Uppe på banan var hon en dröm! Mjuka och svävande steg. Kom ner i en perfekt form utan ansträngning =) Varför kan hon inte vara lite yngre?? =( Aaahhh!! Sedan lät jag henne galoppera lite, först på volter i båda varv och sedan på spåret med hur mycket fart hon ville. Det gick undan! Trodde hon skulle bli lite lugnare men icke! Hon tände till och blev ännu piggare!! Älskade hest <3 Vi tog fyra skutt på hindren sedan fick det räcka. Bästa hesten. Tycker det är så svårt att veta hur mycket hon tål. Hon är ju ändå född 1989...plus skadan i benet...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar