torsdag 17 juli 2014

ETT AV HUNDRA!

Blev själv i stallet igår, förutom Becca och Robin som kom förbi en sväng =) Fixade lite allt möjligt, bland annat planterade jag "stulna" växter! =) Blev fint i allafall. Gjorde iordning paddocken med lite koner och cavalettibommar. Här skall tränas!

Never mind the grass, it´s green...

Började med Cannelle... Red en skrittur med något inslag av galopp. Vilken häst hon är! Gam-tanten <3 Hon är superfräsch! Att rida henne regelbundet verkar verkligen hjälpa =) Låååånga skritturer i skog och mark, plus liteliiite markarbete för muskulaturen is the shit! Vad jag önskar att hon kunde varit tio år yngre!! Blir mycket selfies, öronbilder och skuggkort när man alltid är själv, men wtf =)

Selfie

Underbart väder och underbara omgivningar

Just another selfie..!

Sedan dax för mellanmål, hade med en fruktsallad. Så gott! Det är alltid lite extra gott att äta i stallet med. Typ som att äta i skogen =) Skrev dagbok över Cannes ridning och smaskade på.

Nasses tur! Red en skrittrunda som uppvärmning. Först förbi grannens hästar, som naturligtvis körde brallrace i hagen. Lite läskigt när man är på en trafikerad väg med hage på ena sidan och typ meterdjupt dike på andra sidan... Plus alla idiottrafikanter som inte verkar veta hur man beter sig i trafiken. Ska fan skriva till tidningen och be dem göra ett reportage. Får man inte lära sig handsignaler på trafikskolan?? Får man inte lära sig sunt förnuft under sin uppväxt??

Hur som haver... Gick bra tillslut och vi red ner i paddocken. Började jobba lite i traven men det var stumt och snubbligt =( så idag är det inplanerat en skrittur, stretching och spiktäcke! Vi trilskades på i allafall och till slut gick det något sånär. Började köra lite slalom mellan konerna i skritt och trav, men han var inte alls så samarbetsvillig som jag hade önskat. Gick över till att hoppa galoppbommarna, och då vaknade han till liv!

Gick så jääääkla bra!! Jag som skulle träna upp mitt självförtroende fick storhetsvansinne och började re med att ändra galoppsprång och grejer. Öka steget, hålla igen och korta ner, ojojoj, sicken kung jag var! Ända tills jag tryckte av ett steg för tidigt varpå Nasse stannar, trampar om - och hoppar. Jag hade redan hoppat så jag hamnade ju på halsen... I landningen blev det lite kaos för då var jag om möjligt ännu längre fram på halsen, och vad gör min älskade häst då? Joo, lägger på ett bocksprång. Nu är heffaklumpen Marielle framme mellan öronen! Tänkte på klippet jag lade ut häromdagen med han som klamrar sig fast för glatta livet och försökte göra samma sak. Inte så bra... Resulterade i ett bocksprång till och då lossnade båda stiglädren och det ena släppte helt. Hängde runs halsen och knep med ena benet runt bogen innan jag dunsade ner i backen. Mer muskler skall införskaffas! Nasse sprang iväg.

Note to myself; stäng grinden.

Som tur var sprang han bara några meter, så det gick snabbt att hämta honom. Upp igen och körde några gånger till. När jag travade av var han sååå mjuk och fin. Skrittade en bit och sedan
hem för att slicka mina sår ;)Jag som tänkte ta långärmat...
=P

2 kommentarer: