onsdag 13 augusti 2014

RIDLÄGER HEMFÄRD

Ajajaj...

Efter dressyrpasset var man lite mör, och vi bestämde oss för att äta och vila lite innan hemritt. Anna skulle komma med Cannelle så vi skulle ha sällskap hem. Gick för att hämta Nasse, han stod och sov och var dösåsig... Lät honom äta lite gräs på vägen till stallet =) SEN SMALL DET!! Jääääääävlaaaar!!

Han bockade, pep, sprang, rullade med ögonen, slog hej vilt åt alla håll! WTF?? Jag var inte beredd.... Han tydde sig hela tiden med framdelen mot mig men vad hjälper det?? Fick honom lugn till slut, och gick in i stallet. Ställde in honom i en box och såg att han var märkbart irriterad på varenda liten fluga. Avansen gick som en häxkvast och han stampade i marken flera gånger.

Borstade och impregnerade honom med flugspray. Sen skulle jag sadla... Då small det igen! Var väl typ tre centimeter från att få en hov i bakhuvudet. Anna sade att flätan var tilltuffsad!! Kom inte ut ur boxjäveln heller eftersom den inte gick att öppna innifrån. INTE OK! Blev utsläppt av stallkompisarna, phu!

Ställde honom på gången, men såg att det inte var någon bra idé. Han var så uppstressad och irriterad... Lyckades få ut honom ur stallet innan nästa brallrunda drog igång. Ledde bort honom till utestallet, och där drog han av repor som inte är av denna värld. Bakutsparkar så det skallrade i hängrännorna, inte dåligt =/

Han var helt rabiat, och totalt okontaktbar. Såg ut som att han hade världens panik. Anna fick sig en skopa ovett för att hon stod med den andra hästen där, så hon gick upp till utebanan och väntade. Jag lyckades få in honom i boxen. En unghästtränare/instruktör/uppfödare som har hästar på ridskolan såg alldeles förskräckt ut!

Efter en stund var han lugn igen. Hon hjälpte mig att kolla igenom honom och det verkade inte var något fel alls. Tog ut honom i hagen och då blev han helt sinnesrubbad igen. For som en raket åt alla håll! Nej, det var bättre att ha han i boxen! Så tillbaka till den... Han var så irriterad och verkade oförstående till varför han betedde sig som han gjorde. Såg ut som om han ville ha hjälp...

Så det blev ingen hemskrittning på söndagen. Det kändes förenat med livsfara... Anna fick rida hem själv...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar