torsdag 14 augusti 2014

JAG VET VARFÖR!

Svaret är; ÄLGFLUGA / ÄLGLUS / ÄLGLOPPA

!!!!!!

Jag hatar dem!!

Var och kollade till Nasse flera gånger på söndagskvällen, och han verkade relativt lugn. Tålde dock inte ens att en fluga landade på honom. Fick på ett bomullstäcke. Tänkte det kunde hjälpa honom så han slappnade av. Hällde över typ 1 1/2 flaska flugspray också. Sista gången jag kollade till honom kändes det som om jag skulle ha kunnat rida hem, men då ville jag inte eftersom jag var själv. Bättre att ta det säkra före det osäkra!

På måndagen red jag upp Cannelle till ridskolan, och sedan hjälpte Bästa Linn mig med Nasse. Vi borstade och kollade honom lite försiktigt. Marinerade honom i flugspray. Ledde in honom till ridhuset. Gick några varv. Lade på sadel. Gick något varv. Satte upp. Gick något varv. Allt gick bra =)

Vi stod med handskar och hjälm på huvudet hela tiden, och hade väldigt omständiga försiktighetsåtgärder för oss, men, bättre det än att det händer något. Efter sparken mot huvudet dagen innan var jag lite spak faktiskt.

Allt gick hur bra som helst, och vi tog en varsin häst och red hemåt. Nemas problemas, ända tills... ÄLGFLUGEJÄVLARNA ANFÖLL IGEN! Vaaaafaaaan?? LÅT BLI MIN HÄST!

Han får panik direkt! Lyckades hålla honom lugn, sitta av och få väck dem och sedan kunde vi fortsätta.
Så vi kom hem till slut <3

Nu går dom och äter gräs och jag har åkt hem till Dalarna för lite semester =) Linn har hand om både dem och lägenhet och katter den här veckan. Eftersom han var lite gallig bak, vilket jag tror var från alla sparkar så fick dom minst en dags vila, vi får väl se vad dom hittar på sen =)

Nu skall jag drick lite vin och vänta på att få maten serverad <3<3<3

LÄNKTIPS
http://www.veterinaren.nu
http://www.norragrasmarks.se
http://www.agria.se
http://www.hastliv.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar