fredag 20 februari 2015

Stackars HästaPållen... ***VARNING FÖR STARKA BILDER***

När jag skulle ta in hästarna i måndags var gammeltanta inte som vanligt... Stod och hängde i ett hörn, och gick bara en bit sedan stannade hon och hängde med huvudet mot backen. Såg jätteledsen ut i blicken och vände bort huvudet när man tittade på henne, som om hon skämdes. Såg att det typ "hängde" något från läppen, men kunde inte se vad det var. Gick och hämtade henne och hela läppen var sprucken!! Asså, hästen såg harmynt ut!! ='( Stackars hjärtat...

Tog in henne och fick hjälp av Marie (veterinärassistent) att kolla henne och såg då att hon även tappat en tand!! Asså, vafan... Ringde givetvis veterinär men han tyckte inte att det var något att göra, bara hoppas att det läker. Skall skölja med koksaltlösning bara... Igår såg jag att en flisa av tanden bredvid den tand hon tappat hade lossnat, men det verkar inte vara så att pulpan blottas som tur är. Har föröskt trycka lite men hon visar inte att hon ömmar. Erika kall hjälpa mig idag så ska vi spola tandköttet ordentligt. Såret läker faktiskt väldigt bra, och hon äter precis som vanligt och har ingen temp, så håller tummarna för att det skall gå vägen och läka ihop ordentligt utan komplikationer.

Synd för jag hade tänkt hoppa och var hur pepp som helst, och nu idag skulle Erika ridit dressyrlektion... Ska låna ett hackamore och så får hon skrittas lite i två veckor innan hon börjar jobbas igen. Hoppas att det räcker som vila. Hon mår inte så bra i övriga kroppen av att stå, och hon äter dåligt när hon inte rids, så det är en jävla balansgång!!

Har ni erfarenheter av utslagna tänder och sår i munnen?? 
Dela gärna med er av åsikter och kunskaper!

Har googlat lite och här är lite länktips!

Framtandsfraktur
Hästtandvård
Honung istället för pencillin

Ska se om jag kan få tag i detta...
Kruuse Manuka G

Här kommer lite bilder på hästen...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar