fredag 31 oktober 2014

2014-10-30

Igår var första gången jag använde ridhuset =)

Först tog jag in hästarna och borstade dem. Sedan fick Cannelle bli inlindad i BoT, både på benen och över ryggen, medan Nasse fick stå med spiktäcke.

Först ut i ridhuset var Nasse <3 Körde ett löslongeringspass. Började med att gå runt i ridhuset lite så han fick bli kompis med det, sedan fick han bralla runt som han ville - tur jag inte red!! Drog av rediga bockrepor!! Piggelin häst efter två och en halv veckors vila!! Haha =)

Sedan blev det skärpning. Jobbade båda varven med olika inspänningar och gångarter. Gick riktigt bra emellanåt. Dock lyssnade han lite dåligt och var lite för pigg ibland. Traven ville gärna bli galopp. Gärna i ena varvet. Tyckte han såg lite oren ut? Helvetes skit om det är något. Är i det benet där han har nervkläm. Får köra lite extra stretching och massage... På det hela taget gick det dock bra, och vi varvade longeringen med lite egenpåhittade NHövningar. Efter passet öppnas ett fönster och en kvinna utbrister "Vilken show!" och klappar händerna, haha! Kuuuuligt jue ;) Hon hade tydligen kollat hela passet från sitt köksfönster (hon bor ovanpå ridhuset) och var mycket imponerad, det hade tydligen aldrig någonsin varit en liknande uppvisning på anläggningen sade hon. Å jag som tyckte Nasse var olydig! Svettig häst fick rulla sig som en gris när han var färdig och blev lite extra klappad på <3Cannelle fick också gå ett varv innan vi red. För henne var det förresten inte första gången... Erika hade ju ridit innan. Erika är min nya medryttare. Suuuuperduktig tjej! Kanske kan göra ett inlägg om henne sen, eller be henne göra ett gästinlägg?? =) I allafall, ett varv med Canne och sedan hoppade jag upp. PIGG tant kan jag säga. Älskar henne! Vi jobbade i skritten och det kändes kalas! Hade kvar BoT på bakbenen för att hålla igång cirkulationen. Är så tråkigt att skritta fram i ridhus 30 min... Hon gick självmant i lång och låg form, jobbade jättefint med flyttningar i hörnen. Körde igenom både skänkelvikningar, öppna och sluta. Jobbade serpentiner och galoppfattningar för att få benet att släppa. Sedan blev det jobb i trav. Kändes liiite ojämn men det är nog ingen fara. Dock är jag lite orolig för att såret har liksom spruckit upp. Brukar göra det när det slår om mellan varmt och kallt men inte riktigt så mycket som nu. Kanske för att det varit så fuktigt ute? Allt som allt gick det kanon och hon fick också lite extra klappar och godis efteråt  <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar