torsdag 31 juli 2014

JahaNähä!




Amen, oooookeeej!! Äntligen lite mindre varmt så man kan/orkar rida, och vad blir det då istället?? Blixtar och dunder och massa åska =( Så typiskt. Kommer säkert gå skitbra för mig på träningslägret... Inte ridit på nästan två veckor nu jue! Jaja, bara två dagar kvar innan semester så sen kan jag ju rida på morgonen när det är lite svalare. 
Eftersom jag inte red något åkte jag hem och hade lite SPA =) Kändes välbehövligt! Fotbad och fotfilande, hårinpackning, vaxning av benen, scrubbade kropp och ansikte, smörjde hit och dit =) Feeeling fresh! Samtidigt lyssnade jag på alla avsnitt av RIDPODDEN och fick massa inspiration och även lite träningstips. Känner mig på G och vill rida! Även en del mentala grejer som inspirerade till ett kommande inlägg, men som även gjorde att jag fick en liten AHA-upplevelse =) 


Bild från helgen


En hel del nytt i HÖÖKS i år =) Kul!! Fanns en skiiitsnygg tävlingskavaj! Lite snygga träns också, två dom jag vill ha och ett eller annat täcke ;) Wiiihoo!!

onsdag 30 juli 2014

STALLPLATSER

Jag har varit och kollat på lite stallplatser… 

Mer info om varför och hur och när kommer senare för er som undrar. Det här inlägget kommer att handla om själva uppstallningen och vad man vill ha osv.

Vad sätter ni upp för krav vid uppstallning? Vad styr – priset, folket eller något annat?

Jag har klart för mig vad jag vill ha av ett stall!

  • ·         Utsläpp
  • ·         Fodringar
  • ·         Bete och bra rasthagar
  • ·         Strö
  • ·         Paddock

Detta måste ingå för att jag skall vara intresserad.

  • ·         Antalet jourer och mängden med jobb på jourerna? Helst så lite som möjligt!!
  • ·         BRA ridvägar, gillar skog och mark =)
  • ·         Förvaringsmöjligheter

Det här är sådant som jag gärna vill ska ingå, med det är inget måste. Torkrum för täcken är nice också!!

  • ·         Ridhus alternativt avstånd till ridhus
  • ·         Avstånd från bostad/jobb

Ingår också på listan, men hamnar som ni märker sist! 

Nedan är länkar till några av de stall jag besökte. Uggletorp låg högst upp på listan, men hade inga platser kvar. Ställde mig på kö dock =) Det stall jag bestämt mig för har ingen hemsida, men är ett stall jag stått på förut. Samma folk som då så jag vet vad jag får! För övrigt det bästa stallet jag stått på.

tisdag 29 juli 2014

Inget nytt som hänt?

Näää... =) Det är fortfarande varmt som as =( jag tycker det är så jobbigt. Efter jobbet är jag helt färdig! Orkar inte rida. Igår blev det dusch av Zebbi och Nasse, Cannelle får vänta tills idag. Blev lite sent...

Nasse verkar ha dragit på arslet, för han är jättesvullen om ena skinkan och har skrapsår över rumpa, flanken, låret och lite på skenbenet. Typiskt honom!!

Idag skall jag försöka rida med Anna, men även åka och kolla stallplats!

Mer info om detta kommer...

Over and out!

måndag 28 juli 2014

Helgbilder

Min Gudson och min bästa vän <3
Hästarna =)
Jag och Annelie värmer upp inför fotografering ;)

Deeeeeet äääääär sååå vaaaarmt!!!

http://www.horsebreedsinfo.com/images/hot-horse.jpg

Vad har ni för rutiner i stallet så här i värmen? Alla hagar, hästar och ägare är ju olika, och har olika åsikter. Cannelle tex som är 25 och halvblod verkar klara både värmen och flugorna bättre än Nasse som är 15 och fullblod... Så länge man inte missköter hästen på något vis tycker jag man kan göra som man vill!


Mina stallrutiner

06:45 Tar IN hästarna
Dom står på halm och har bra med mat i hagen, så dom får inget förutom lite knäcke =) sedan står dom inne hela dagen
17:00 / 17:30 Släpper ut hästarna
Flugtäcken och flughuvor på!!
19:00 / 20:00 Ryktar och rider, visiterar dem och sprayar/smörjer flugmedel
22:00 Släpper ut dem för natten 

Det här funkar för mig och mina hästar. Jag får uppfattningen att dom vill komma in, står vid grinden varje morgon, och sover när dom står i boxarna.

torsdag 24 juli 2014

Cannelle 25 år

Här är en filmsnutt på vackraste tanten i världen <3 Duktiga Linn som rider, nästa gång blir det med längre stigläder så det ser verkligt TipTop ut!!


tisdag 22 juli 2014

Lite bilder




Sniiiig!



Semester den här veckan!



Den här veckan har hästarna lite semester. Det är så varmt! Nasse är trött och har jobbat hårt sista dagarna så han kan behöva lite vila, Cannelle kommer att skrittas en eller två gånger =) Inlägg kommer under hela veckan, bland annat filmer så håll utkik!!

Bildbevis!




Liiite ojämna knipövningar, men jag gjorde i alla fall allt för att sitta kvar!!

söndag 20 juli 2014

Sånna´ här tavlor skulle jag vilja ha!

http://cdn.dailypainters.com/paintings/summer_horse_19__100_horses_for_100_days_for__100__horses__animals__169d82640c89a52d3a54ff4ed8cd2486.jpg

http://cdn.dailypainters.com/paintings/summer_horse_54__by_texas_artist_laurie_pace__100__horses__animals__07d59881a776ec6781e8b3735a5abba8.jpg

http://cdn.dailypainters.com/paintings/summer_horse_painting_5__100_horses_for_100_days_o_horses__animals__2193373a4490cb944e27ebef37999208.jpg

http://cdn.dailypainters.com/paintings/summer_horse_painting_one__one_hundred_horse_paint_horses__animals__76450f8e9e9d557952810726cb776c67.jpg

fredag 18 juli 2014

Nya tag!



Jag är sååååå suuuuur!! =( =( =( ARG! Irriterad.... ONT i min höft. På riktigt, riktigt skithumör...

Hoppas det ändrar sig snart, för idag skall jag rida med Linn =) det var länge sedan! Tänkte jag skulle lura ut henne i skogen och testa en ny väg som jag sett ;)

No pain NO gain?!

Eller?? Asså... igår flög djävulen i mig tror jag! Hem direkt efter jobbet och diskade, plus lite soffvila. Sedan cykel till stallet. Red Nasse på en timmes skrittur. Stretchade honom. Cyklade hem. Tog ett mellanmål. VAR UTE OCH SPRANG TVÅ VARV PÅ GARPE!! Idag; kan knappt gå...

Jaja, så är det när man satsar på att bli hobbyproffs!

Allt gick kanon när jag red, dock var han något kort i steget till en början, och ganska besvärande med alla flygfän, men helt ok fast något svårt att jobba ordentligt. Stretchen gick asbra, han var supermjuk! Bara ryggen som var lite svår, men det berodde nog på att jag inte hade något hjälpmedel, brukar ha typ en hovkrats eller liknande. Nasse gillar att bli stretchad också så det är kul, han är till och med lite hjälpsam =) kan kanske bero på godiset han får..?

Bästa stretchhjälpen =)


Cannelle fick stå med Back on Track-ryggen i cirka 1 1/2 timme. Självklart fick hon också lite godis <3

Stretchar ni era hästar något?

Här är mitt schema som jag har på väggen, tycker det är kanon!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3486934/images/2012/stretchschema_203618838.jpg

torsdag 17 juli 2014

ETT AV HUNDRA!

Blev själv i stallet igår, förutom Becca och Robin som kom förbi en sväng =) Fixade lite allt möjligt, bland annat planterade jag "stulna" växter! =) Blev fint i allafall. Gjorde iordning paddocken med lite koner och cavalettibommar. Här skall tränas!

Never mind the grass, it´s green...

Började med Cannelle... Red en skrittur med något inslag av galopp. Vilken häst hon är! Gam-tanten <3 Hon är superfräsch! Att rida henne regelbundet verkar verkligen hjälpa =) Låååånga skritturer i skog och mark, plus liteliiite markarbete för muskulaturen is the shit! Vad jag önskar att hon kunde varit tio år yngre!! Blir mycket selfies, öronbilder och skuggkort när man alltid är själv, men wtf =)

Selfie

Underbart väder och underbara omgivningar

Just another selfie..!

Sedan dax för mellanmål, hade med en fruktsallad. Så gott! Det är alltid lite extra gott att äta i stallet med. Typ som att äta i skogen =) Skrev dagbok över Cannes ridning och smaskade på.

Nasses tur! Red en skrittrunda som uppvärmning. Först förbi grannens hästar, som naturligtvis körde brallrace i hagen. Lite läskigt när man är på en trafikerad väg med hage på ena sidan och typ meterdjupt dike på andra sidan... Plus alla idiottrafikanter som inte verkar veta hur man beter sig i trafiken. Ska fan skriva till tidningen och be dem göra ett reportage. Får man inte lära sig handsignaler på trafikskolan?? Får man inte lära sig sunt förnuft under sin uppväxt??

Hur som haver... Gick bra tillslut och vi red ner i paddocken. Började jobba lite i traven men det var stumt och snubbligt =( så idag är det inplanerat en skrittur, stretching och spiktäcke! Vi trilskades på i allafall och till slut gick det något sånär. Började köra lite slalom mellan konerna i skritt och trav, men han var inte alls så samarbetsvillig som jag hade önskat. Gick över till att hoppa galoppbommarna, och då vaknade han till liv!

Gick så jääääkla bra!! Jag som skulle träna upp mitt självförtroende fick storhetsvansinne och började re med att ändra galoppsprång och grejer. Öka steget, hålla igen och korta ner, ojojoj, sicken kung jag var! Ända tills jag tryckte av ett steg för tidigt varpå Nasse stannar, trampar om - och hoppar. Jag hade redan hoppat så jag hamnade ju på halsen... I landningen blev det lite kaos för då var jag om möjligt ännu längre fram på halsen, och vad gör min älskade häst då? Joo, lägger på ett bocksprång. Nu är heffaklumpen Marielle framme mellan öronen! Tänkte på klippet jag lade ut häromdagen med han som klamrar sig fast för glatta livet och försökte göra samma sak. Inte så bra... Resulterade i ett bocksprång till och då lossnade båda stiglädren och det ena släppte helt. Hängde runs halsen och knep med ena benet runt bogen innan jag dunsade ner i backen. Mer muskler skall införskaffas! Nasse sprang iväg.

Note to myself; stäng grinden.

Som tur var sprang han bara några meter, så det gick snabbt att hämta honom. Upp igen och körde några gånger till. När jag travade av var han sååå mjuk och fin. Skrittade en bit och sedan
hem för att slicka mina sår ;)



Jag som tänkte ta långärmat...
=P

tisdag 15 juli 2014

Ridning igår, vila idag

Igår red jag tillsammans med Essa =)

Alltid lika trevligt!

Vi skrittade cirka en timme, och efter det jobbade vi hästarna lite på banan, sedan blev det några skutt på hinder och därefter skritt cirka en timme igen.

Jag red Canne och Essa hade Nasse.

Nasse såg lite trött ut i steget när vi skrittade iväg, inte så konstigt kanske med tanke på våran galopprunda dagen innan =) men han verkade mjukna till slut. Var rätt så snubblig så jag kan tänka mig att musklerna var trötta... På banan jobbade han och Essa på bra, även om hon hade lite svårt att hålla honom från att byta galopp. Han gick i form i traven och tuggade på bettet. Sedan var det dags för lite skutt! Kryss, rättuppsående och en oxer. Först travhoppning på krysset några gånger i båda varv sedan räcket med anridning i galopp. Räcket låg på 60 - 70 cm och dom hoppade jättebra. Hon kunde hålla igen honom innan och han var lydig efter hindret. Sedan smällde dom över oxern som ingenting, den kanske låg på 75 - 85 cm. Det fick räcka med det, så jag hoppade ingenting på honom. Han är ju inte hoppad på länge och så hade vi ju lite ridning kvar att göra med.

Cannelle var återigen fräsch från start - och pigg - och horny! Asså, hon brunstar ju för vad som helst!! Vi lunkade på i rask takt hela tiden, det var bara i dom första uppförsbackarna som man märkte av benet. Hon låg på och kändes hur pigg som helst, nästan lite tittig! Uppe på banan var hon en dröm! Mjuka och svävande steg. Kom ner i en perfekt form utan ansträngning =) Varför kan hon inte vara lite yngre?? =( Aaahhh!! Sedan lät jag henne galoppera lite, först på volter i båda varv och sedan på spåret med hur mycket fart hon ville. Det gick undan! Trodde hon skulle bli lite lugnare men icke! Hon tände till och blev ännu piggare!! Älskade hest <3 Vi tog fyra skutt på hindren sedan fick det räcka. Bästa hesten. Tycker det är så svårt att veta hur mycket hon tål. Hon är ju ändå född 1989...plus skadan i benet...




måndag 14 juli 2014

Otacksamt!


Asså... Kul klipp, men jag blir liiite irriterad... Hästen är hur snäll som helst och bara låter jönsen klättra upp och runt, och han ids inte ens lägga rätt stigbyglarna efter sig! Ser ju redan på hindret innan att han kommer fel (när han river) han rider ju an helt snett och på det som hästen stannar på håller han ju in och trycker av typ två gånger innan han ens skall hoppa... =/ Klart man blir sur när det inte går somman tänkt, men lite mer cred åt hästen kanske??

Jag älskar min häst!

Nasse <3


Eller mina hästar, kanske det skall stå, men Nasse är liksom liiite speciell, och igår hade vi en sån himla rolig och bra ridtur =)

Efter att min mamma, pappa och bror hade åkt tog jag Zebbi (hunden) med mig och åkte runt i bilen på vägarna runt om i Risdal. Hittade en väg som verkade passa utmärkt för... GALOPP!! En relativt mjuk skogsväg, som inte är trafikerad, och som slutade med en typ rondell =) backigt uppför med lite lättare nedåtpartier.

WhoopWhhop! Här skall galoppas!

Hästarna stod inne under dagen igår för det regnade så mycket, så dom var torra och utvilade. Började med att borsta Cannelle så det bara skulle vara att slänga på henne sadel sedan. Passade på att frisera och smörja in svansrot och mankam med babyolja också, får se om det hjälper mot klådan...

Sedan snyggade jag till Nasse och tog på sadel. Gick kanon hela vägen (till och med när det kom en bil med släpkärra och fladdrande pressenning!) fram till grisfarmen. Hade bestämt att rida fram till postlådorna och sedan leda honom förbi. TUR att jag gjorde det, för av någon anledning skrämde vi grisarna som flög upp och började "oinka", vilket i sin tur ledde till att jag blev skiträdd och Nasse ännu räddare! Det blir nog standard att leda hästarna förbi där...

Vig som en katt (ljuger) slängde jag mig upp i sadeln sedan och fortsatte mot min nya ridväg. Jag skrittade en bit och började sedan jobba lite i skritten innan jag släppte över till trav på långa tyglar. Tanken var lång och låg form, men det gick inte så värst. Nasse hade fullt upp med att glo på allt runtikring =) Sedan skrittade jag igen och försökte få honom att länga stegen. Måste hitta någon bra övning för det, tycker han blir kort och trippig. Särskilt i början innan man jobbat ordentligt eller om han är pigg, eller om han vill hem snabbt! Typ hela tiden alltså...

Vi travade en bit igen, den här gången mer kompakt, och han gick på riktigt bra. Liiite dålig hållning men jag tror det är för att han har tappat musklerna lite, det kommer nog tillbaka snart =) Sedan svängde vi in på den nya vägen...

Jag har börjat med en ny grej när jag rider ute, och det är att låta lite... Försöker skrämma bort alla djur =) grejen är att jag låter son Xena - krigarprinsessan, hahahaha!!

http://www.poky.net/xena/argo/argo-art-wj.gif


Vi tog galopp direkt och körde hela vägen till "rondellen". Nasse jobbade på bra, försökte få honom att cantra, men det var han för pigg för! =) Vi jobbade ändå tillsammans och jag bytte galopp ibland, bytte sida av vägen, växlade tempo och kände mig säker - ända tills det kom ett flygfä mellan benen på honom och han drog till med tre bocksprång! Tur man är king på att sitta kvar ;) Saktade av och återtog kontrollen, och han återfick lugnet - sedan fortsatte vi! På vägen tillbaka körde vi galopp på de flacka partierna och samlad skritt i nedförsbackarna. Ute på grusvägen igen jobbade vi trav, och nu var formen lååååång och lååååg, men tempot var som om vi skulle varit med på Prix d'amerique =) Vi saktade av till samlad skritt och jobbade super! Sen blev det långa tyglar... Rätt var det var fick Nasse en akut hemlängtan och gnäggade oavbrutet, plus att det tramapdes på rätt så friskt. Då fick jag jobba lite förhållningar så han lugnade ned sig. Kände hela ridturen att jag hade full koll och det kändes så jäkla bra! Han kan vara lite trälig ibland om han blir tillsagd, lite hingstig nästan.

1 h 44 min tog ridturen och var på 1,3 mil, högsta hastighet var strax över 20 km/h


fredag 11 juli 2014

Hittat en ny kompis!?

Aaaawww..., jag dööör! En kompis ville att jag skulle kolla på en annons som hon hittat, och vad gör jag då? Hittar en egen annons såklart!! Har länge funderat på att skaffa mig en liten maskot, och denne lille krabaten skulle vara perfekt! Så söt <3

Pepsi

LÄNK TILL ANNONSEN

Busgalopp

Igår red jag med Essa igen =) det är sååå mycket roligare med sällskap! 

Vi red Risdalskritten och sedan tog vi lite galopp in på sidovägarna i korsningen. 

Första vägen gick det lite sakta, eller lugnt och kontrollerat. Essa försökte ställa Nasse "åt fel håll", som Robban rekommenderade men det resulterade i byten i vartannat istället <3 Haha! RIKTIGT snyggt var det! 1,2 - 1,2 - 1,2 GrandPrix övningar på en sketen grusväg, det bara vi , Ulla Håkansson och VixyVoxyVeryFoxy som sysslar med sånt´...

Andra sidovägen började lungt och kontrollerat men slutade i busgalopp! Vi hade kunnat lagt i några växlar till men då vill man gärna veta att det inte kommer någon =) 

Nasse var snäll och söt tyckte Essa, han var lite besvärad av flygfän, men vem var inte det? Jag tyckte han såg fin ut och han jobbade riktigt snyggt i traven och i sina galoppombyten.

Cannelle var fräsch från start - och pigg!! Som en unghäst! Öronen är så mycket framåt att det inte är klokt, älskade häst. Stark blir hon med, ligger på lite och slår med huvudet när det inte går lika fort som hon vill =)

onsdag 9 juli 2014

Nya ridvägen


LÄNK TILL GOOGLE MAPS / TRACK

Vi red cirka 1 h och 40 min. Turen är på cirka milen.

Ny ridväg!

Igår red jag tillsammans med Essa, och för en gångs skull red jag Cannelle =) hon var såååå knackig till en början men efter ett tag lättade hon i stegen och det började flyta på, mot slutet var hon lika lätt och luftig som en Julliardelev <3

Essa tyckte att Nasse stod emot lite i början, men kan det hända månne att han hade träningsvärk?? Hehe... Han skötte sig i allafall utmärkt och gick så snällt hela tiden.

Vi skrittade mestadels förutom en lite mindre galoppbit. Det bästa med ridturen förutom sällskapet var att vi hittade en ny ridväg. En som går runt! Äntligen! =)

Cannelle var genomsvett, men det spalade ingen roll - det var ju ändå hennes tur att duscha. Även hon har börjat fälla en del nu... Fattar inte varför?? Kan det vara för att nätterna varit kalla fram tills nu och dom har haft lite päls kvar?

Ikväll blir det vila för hästarna och hemmadag för mig. Ska tvätta och städa lite är tanken. Även ha lite hemma-spa =) Imorgon kommer finbesök nämligen <3

tisdag 8 juli 2014

Bästa ridturen!

Igår hade jag en alldeles underbar ridtur med Nasse =) Egentligen skulle jag ha ridit tillsammans med Anna men hon hade huvudvärk och kunde således inte, då försökte jag tjata på My att ställa upp som sällskap men hon ville inte - och tänk vilken tur! För jag och Nasse hade en superhärlig tur tillsammans. 

Kände sådant samspel mellan mig och hästen!! 
Som en tyst överenskommelse. 
En total tillit vad som än hade hänt. 
Kärlek... Tacksamhet...
Helt underbart! <3
<3

Vi red iväg från stallet utan problem, blev lite oroligt borta vid grisfarmen, men jag red fram honom tills jag tyckte det räckte och då hoppade jag av och ledde förbi honom. Hade med godis och belönade med, plus massa beröm såklart! Sen förstår ni gott folk, lyckades jag hoppa upp utan vare sig pall, sten eller dike! =D Jäääj!! Hejja mig! 

Vi skrittade förbi Crazy Catladys hus och sedan travade vi hela vägen till kohagen. Lite skritt på skogsslingan och sedan trav hela vägen ned till sjön och tillbaka. Förutom en backe som jag släppte på redigt ordentligt i galopp! Jääääävlar vad det gick! Trodde vi skulle springa ifrån oss själva ;) Vi fortsatte trava fram till grusvägen. Sedan jobbade vi på formen i skritten. Kom bakom två andra hästar, Scooby och Darwin från GRK. Deras ryttare tyckte nog att det var lite besvärligt med Nasse bakom, men efter lite "om och men" red vi om och förbi.

På hemvägen gick det alla tiders att ta sig förbi grisarna. Till och med kolugn när vi skulle korsa E22:an och nästan krockar med ett husvagnsekipage. Ursäkta men skall man inte lämnna ridande företräde? Måste man bränna däck för att komma ut först med bil och husvagn när ryttare och häst står och trampar vid en väg som ändå håller 100 km/h?? Tur Nasse är så lugn i trafiken... Allt som allt tog ridturen lite mer än en timme.

Tillbaka till stallet blev det duschning och schamponering med linimentschampo. Snacka om att han fäller hår helt plötsligt!! Fick ta koskrapan och rykta av honom med!! WTF??

måndag 7 juli 2014

Helgen

I helgen har det inte varit någon ridning alls, eller hästaktiviteter... Inte ens på TV!! Falsterbo har ju dragit igång, och till nästa år hoppas jag att mitt fokus är liiite bättre så jag hinner fixa till det med resan som jag planerat i flera år.

Nasse verkar inte lida alls av hålet i foten och skon sitter kvar, så nu i veckan blir det ridning alla dagar. Får besök över helgen men måste rida ändå.

Planen för veckan är; uteritt med båda idag och imorgon, vila för båda på onsdag docj tänkte jag duscha och schamponera dem då. Paddock med Nasse på torsdagen. Vila på fredagen. Uteritt med båda någon av helgdagarna och paddock med Nasse någon av helgdagarna.

Får se hur lång tid det tar innan den har gått åt pipan! Blir ju inte alltid som man har planerat!!

Nu är det jobb som gäller, over and out!

fredag 4 juli 2014


Bild från Googles bildsökning

Magic Moment

Åååå, imorse hade jag och Nasse ett magic moment =) han låg med huvudet i mitt knä och bara grisade! <3 <3 <3 sååååå mysigt! Som en liten hund =) Försökte ta några fina kort men det blev bara skit! Typiskt... Vart är alla paparazzis när man behöver dom??

Idag blir det ingen ridning. Cannelle ska få vila och Nasse få en extra dag ledigt. Ska ha inflyttningsfest på lördag och måste handla och fixa inför den. Hoppas att jag hinner rida på lördag förmiddag och att det finns någon som vill vara sällskap på en uteritt då... =)

Hovslagaren var ute igår och tyckte det såg helt ok ut, så han lade på tjärpasta och en lädersula, sen slog han tillbaka skon. Nasse går helt ren och brallade runt i hagen, hoppas bara att det inte blir något skit av det hela nu. Dax att tagga om och fokusera på lägret igen!

Over and out, ha en bra dag!


Bild från Googles bildsökning

torsdag 3 juli 2014

En sjukling och en gammeltant

Igår byttes ridningen mot bilstädning... Nasse fick stå med spiktäcke, han verkar inte ha ont alls i hoven och gick helt rent på stallgången. Lade om nytt bandage och hoppas att hovslagaren har tid att komma ikväll och kolla....Anna red Cannelle tidigare på eftermiddagen, se så snällt hon har skrivit på FB ! =)






Bra eller dåligt?

LÄNK TILL AFTONBLADET RGB utanför nationslaget

onsdag 2 juli 2014

Test

Köpte dessa handskar för 55:-  dom är egentligen avsedda för trädgårdsarbete, men vad spelar det för roll..? Mycket sköna och med bra grepp, kul färg också! Får se om det är något som håller bara =)


Nääääääääääääääääääääääääääääääj!!!!!!

Igår red jag ut på Nasse. Allt gick super! Han var så himla duktig =) Mammas hjärta! Vi lunkade på och han gick fram överallt. Tänkte att nu jävlar är vi på G! Satt och smånynnade på lite braiga sånger och gjorde grandiösa planer i huvudet. Ååå, vad vi skall träna nu inför lägret och bara komma dit och glänsa!

Snygg i matchande huva och schabrak, fint ska det va!

Vi red ner för ett stenrösgrejs och jag tyckte han knyckte till lite, men inget som märktes alls i ridningen. När vi kom bort till grisfarmen så började han tramsa lite, men vi var snabbt överens och han fortsatte snällt framåt. En av suggorna började klia sig mot gallret och det var väl lite läskigt, så vi snurrade något varv, men fortsatte sedan igen. Tyckte dock att det var bäst att hoppa av och leda honom, och vad upptäcker jag då? Jooo, skon har snurrat av hoven och sitter halvvägs runt, med tåkappan rakt upp i sulan.... FAAAAAN....



Det skar i hjärtat att behöva leda honom hem och se honom gå på den onda hoven. Ajajajaj... Han haltade dock inte så jättemycket men man såg tydligt att det inte var något särskilt behagligt. Tokringde hovslagare och diverse vänner, som alla kom direkt. <3 Tåkappan hade trängt in hela vägen i sulväggen och det hade börjat blöda. Av med sko, Skära lite i sulan. På med jodopaxomslag och bandage. In i boxen. Skall stå inne två - tre dagar med bandage nu, så det inte finns något smuts i hålet, sen slår vi på en sula och hoppas på det allra-allra bästa! Med lite tur kan jag rida redan till helgen/nästa vecka...




 Snälla, håll tummarna för oss!!